Speluitleg Roulette

Er zijn verschillende varianten van roulette. De twee bekendste zijn Amerikaanse roulette en Franse Roulette. Verder bestaan er ook nog varianten zoals miniroulette, deze wordt vaak onine gespeeld, en “No Zero Roulette”, dit is een vorm van roulette zonder nul, en deze wordt vaak aangeboden in China.

We beginnen natuurlijk met de meest voorkomende vorm van roulette, en dat is toch wel de Amerikaanse roulette. Bij Amerikaanse roulette zijn er twee groene vakjes aanwezig in de cilinder; namelijk 0 en 00. Bij Amerikaanse roulette, heeft elke speler ook een eigen kleur fiche. De waarde van dit fiche kan de speler zelf bepalen, alleen dit dient u van tevoren aan te geven bij de croupier. De roulette wordt in het Amerikaanse spel geleid door EEN croupier, in tegenstelling tot de Franse roulette, waar er meestal drie croupiers zijn. Het spel begint als de croupier de cilinder in beweging brengt. Daarna gooit de croupier een balletje, genaamd de kogel, in de cilinder, en de bedoeling is dan dat de spelers voorspellen in welk vakje van de cilinder terechtkomt. Dit kan een getal tussen de 0 en 36 zijn. U kunt ook voorspellen op meerdere getallen, maar dan is uw uitkering lager, omdat uw winkans groter is. Naast het voorspellen van de getallen, kunt u ook wedden op welke kleur het balletje terecht kom, namelijk rood of zwart. Tot slot kunt u ook voorspellen of het balletje op een even of oneven getal uitkomt. Als u wilt stoppen met het spel, kan dit heel makkelijk. Na elke ronde kunt u uw chips inwisselen voor geld. Dit doet u bij de croupier aan uw tafel. Als u een winst heeft behaald, is er ook de mogelijkheid om de croupier een fooi te geven. Dit kan ook op het internet, bij live gokken!

Naast de Amerikaanse roulette is er ook nog de Franse Roulette. Deze twee varianten lijken erg veel op elkaar, maar er zijn een aantal verschillen. Zoals we al verteld hebben, zijn er bij Franse roulette drie croupiers, terwijl er bij Amerikaanse roulette maar een croupier per spel is. Daarnaast is er bij Franse roulette maar EEN groen vakje, namelijk de 0, terwijl er bij Amerikaanse roulette vaak ook nog de 00 aanwezig is. Nog een verschil is, dat er bij Amerikaanse roulette verschil is in de kleur van fiches. De fiches legt u op het getal wat u voorspelt, en op basis daarvan kunt u uw uitslag bepalen. Bij Amerikaanse roulette hebben deze fiches een verschil in kleur. Deze kleur is bij iedere persoon aan de tafel anders. Bij Franse roulette heeft iedereen dezelfde kleur fiche. Het verschil in kleur is ingevoerd, om fraude te voorkomen. Op deze manier kunt u niet beweren dat een fiche van u is, terwijl die eigenlijk bij iemand anders hoort. Tot slot is ook de volgorde van cijfers in de cilinder anders, maar de cijfers bij Amerikaanse roulette hebben wel dezelfde kleur als bij Franse roulette.

Dan is er ook nog No Zero Roulette. Dit wordt vooral in China aangeboden. Hier komt het ook vandaan. Het komt in principe op hetzelde neer als de bekende roulette (Frans en Amerikaans), het enige verschil is dat er geen 0 of 00 aanwezig is in het spel, en de gemiddelde uitkering dus hoger ligt.

Comments are closed.